Пипи Дългото чорапче бе гост в ДГ“Буковец“ Троян

идео и галерия от цялото събитие

Пипи Дългото чорапче бе гост в ДГ“Буковец“ Троян  и се научи да се храни здравословно и да похапва плодове и зеленчуци. 

Пипи много обича да си похапва сладолед и шоколад, но децата  от  детското заведение я научиха чрез забавни игри, колко здравословни и полезни са плодовете и зеленчуците.

Тя  игра с най-малките от първа група “Славейче”  в играта “Познай плода по вкуса”. Малко обърка банана със сладоледа, но децата я поправиха и тя си взе забележка.

Втора група “Врабче” оставиха всички без дъх с играта “плод и зеленчук”.

Креативните деца от трета група ”Косе Босе” пък приготвиха вкусна плодова салата.

А най-големите деца от четвърта група “Мечо Пух” бяха бързи, смели и сръчни в играта “Готварска щафета”.

ДГ БУКОВЕЦ е детска градина с общинско финансиране в град Троян.
Учителите в детска градина Буковец се стреми да осигурява качествено възпитание, съответстващо на динамиката на утрешния ден, да поставя началото на общество без предразсъдъци, да възпитава личности – знаещи, можещи, с високо самочувствие, изпълнени с вяра и оптимизъм в собствените си сили.

В началото на 2019г, поетият от Ръководството на Община Троян ангажимент, „Кухнята-майка“ в ДГ „Буковец“ заработи успешно. Предприемането на тази мярка целеше преминаване към обединено приготвяне на храна, за да се постигне по-здравословно и качествено хранене на децата в детските градини и да се намалят режийните разходи, което от своя страна да доведе до по-ефективно управление на финансовите ресурси.

Пипи научи завчас от много песни, танци и игри, колко полезен е всеки плод и зеленчук за всички възрасти от възпитаниците на ДГ“Буковец“ Троян, област Ловеч.

Видео и галерия от цялото събитие може да видите по-долу.Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button