Румяна Андреева – „На учителя – с любов!“

Румяна Андреева, учителката, която преподава над 30 години   български език и литература (БЕЛ) в  ОУ „Иван Хаджийски“-Троян получи наградата на анонимния дарител  „На учителя – с любов!“.

Румяна Андреева - „На учителя – с любов!“ -4
Ралица Бенчева – директор на ОУ“Иван Хаджийски“, Румяна Андреева и Нейната любима ученичка Катя Стойкова

Госпожа Андреева е  поредният шести носител на годишната награда „На учителя – с любов!“. Тази  награда е в знак на поклон към троянските учители. Самата награда е учредена през 2016 г. от анонимен дарител, бивш троянски ученик, като всеки от отличените получава парична премия – от тази година повишена на 550 лв. (досега бе 500 лв.), и специална благодарствена грамота; с пояснението: „Искам – с тази скромна награда – да се поклоня и благодаря на този изключителен учител, раздал себе си на поколения троянски деца“. Досегашните лауреати на „На учителя – с любов!“ са литераторката Лина Мажгурова (2016 г.), математикът Стоян Борджуков (2017 г.), географът Тодор Гладков (2018 г.), основателят на Школата по радиоелектроника Радослав Стойчев (2019 г.) и дългогодишната преподавателка по математика Тодора Данчева (2020 г.), пише Троян 21

Румяна Андреева получи наградата си на  церемония в ОУ „Иван Хаджийски“ на 24 май . По време на тържественото отбелязване на 24-май в ОУ „Иван Хаджийски“ й  бе връчена наградата  Наградата е от анонимен дарител и включва парична премия и грамота.

„Румяна Андреева. Наистина има учители и учители. Едните, добри или лоши, просто ходят на работа. И другите, призваните, като г-жа Андреева – за които училището е храм, кауза, мисия, любов, вяра, надежда“

Любимата учителка на троянци  е  планинар и природолюбител и постоянно  води  учениците си по планинските пътеки на България, След пенсионирането си няколко години е преподавател в Националното училище за планински водачи в с. Черни Осъм.

Тя пожела всички ученици да са добри, да се учат, да уважат хората, които се трудят за тяхното А, Б и да прославят Троян.

Изгледайте видеото.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button