СКО „Хемус “ Троян  извоюва 8 медал в село Баня

СКО „Хемус “ Троян  извоюва 8 медала на завършилото Държавно първенство по ориентиране за деца, юноши и девойки гр. Баня, Карловo oт 14 до 16 май   за отбора на клуб „Хемус“.

Там се проведоха държавните шампионати по ориентиране в дисциплините спринт и дълга дистанция, както и щафетните бягания за състезателите от възрастовите групи между 12 и 14 г. както и шампионата за ветерани.

Най-добро бе класирането на Атанас Киряков с два сребърни медала спечелени в убийствена конкуренция на 60 деца. Отличен ученик, изключително съзнателен и амбициозен в тренировките и състезанията, вече е авторитет в категорията си.

Добре се представиха още  М12 Гергана Ковачева, Божидар Цоневски, W14 – Христина Христова, Илияна Илиева, Дария Йончева

Трето място спечелиха W16 Анна Кацарова, W50 Емилия Михайлова и W55 Мариян Каридов.

СКО „Хемус “ Троян, област Ловеч е възстановен през  2009 год. от  група бивши състезатели и деятели като Емил Чакалов, Марин Радевски, Георги Лесидренски.

Спортът ориентиране в град Троян е с многогодишни традиции. Троянските ориентировачи са сред основоположниците на този спорт в страната и водещ клуб с успехи и шампиони. В миналото всеки втори човек в града се е занимавал в различна степен с ориентиране. По различни причини (главно икономически) за известен период от време дейността замря.

СКО "Хемус " Троян  извоюва 8 медал в село Баня

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button