Специализирана полицейска операция в Троян

Специализирана полицейска  операция е проведена   на 12 май на територията на община Троян, насочена срещу битовата престъпност в малките населени места и с участието на служители от РУ Троян и ЗЖУ-Плевен. В хода на предприетите действия полицейските служители са образували едно досъдебно производство, проверили са 80 МПС и 91 лица, като за установени нарушения са съставили 7 акта и 36 глоби с фиш по ЗДВП, а 1 лице е задържано.

19-годишна от Троян е задържана за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 12 май около 15.30ч. при управление на лек автомобил в града е спряна за полицейска проверка и в пепелник на превозното средство е открито пакетче, с бяло прахообразно вещество. При полеви тест, веществото което е с общо тегло от 1 грам е реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

20-годишен от Троян  също е задържан в местното районно управление на МВР, след като през вчерашния ден, в помещения към имот обитаван от лицето, криминалисти от РУ Троян са намерили и иззели прахообразно вещество, с общо тегло 16 грама, което след изследване с полеви тест е реагирало на на метамфетамин. Установена е и суха, жълто-кафява тревиста маса, т.нар. „чай за пушене“ /дизайнерска дрога/, с общо тегло 6 грама.
Мъжът е задържан за срок от 24 часа по ЗМВР, образувано е досъдебно производство и работата по случая продължават служителите на РУ Троян.

Специализирана операция  и двама задържани за наркотични вещества –  това е криминалната хроника за 12.05.2021г., изпратена от ОД на МВР Ловеч.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button