Tроян се включва в „Европейска миля“

Tроян се включва  новата инициатива на стария континет „Европейска миля“.

Това се случи след като България прие хвърлената ръкавица. Пловдив е първият български град, който се включи в тази кампания, промотираща нуждата от ежедневна физическа активност. Освен Троян и  Пловдив, към инициативата се присъединяват и София, Русе,  Силистра, Езерец, Асеновград.

Тази година, като част от кампанията „Now We Move“ на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA), за пръв път в цяла Европа пилотира инициативата „Европейска миля“, която цели повишаване на физическата активност, движението и спорта. “Европейска миля” се обвързва и с различни социално значими каузи, като срещу изминато разстояние от 1 миля (1.6 км), водещите организации влагат средствата в полезни за обществото каузи, спрямо нуждите в различните държави. Каузата, която избра да подкрепи България е инициативата „Спри рака“, която подкрепя Детската клиника по онкохематология към УМБАЛ „Св Георги”, в Пловдив.

“1 миля е разстоянието, което ние необходимо ежедневно, за да получим своята доза движение. Това е разстояние, което е подходящо за малки и големи, стари и млади, за хора които не са във форма или има здравословен проблем. То може да бъде изминато с лек крос или просто с разходка “, казва Румяна Киризиева от БГ Бъди активен.

Голямото събитие на European mile за Пловдив ще бъде проведено на 6-ти юни на Гребния канал, подкрепяйки каузата на организацията Stop Cancer за борба с рака. Програмата на събитието ще включва и спортни тренировки за малки и големи. Събитието ще се проведе в партньорство с Stop Cancer, Община Пловдив, WOW Gym, танцови формации и спортни клубове и е подкрепено от РИОСВ. Всеки включил се и изминал разстоянието ще може да дари своята измината миля, прибавяйки дистанцията към едно общо цяло.

Tроян се включва и всяка от тренировките ще бъде част от European Mile, и ще раздвижи участниците с дистанцията от 1миля (1.6км).

Източник
БНР

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button