Високо отличие за Дана Грошева

Високо отличие получи днес,  4 май,   прямата, гордата, борецът,  Дана Грошева от Старо село.

Високо отличие за Дана Грошева
Христо Борисов чете поздравителния адрес

Председателят на Областния съвет на БАС (Български антифашистки съюз) – Ловеч, Христо Борисов връчи на  почетна грамота  от Международната фондация „Георги Димитров“ на Дана Грошева(зам.-председател на Дружеството за разпространение на научни знания „Георги Кирков“ в Ловеч) за нейната дългогодишна активна антифашистка дейност и по повод нейният 90-сет годишен юбилей. Отделно ѝ бе връчена  почетна грамота от Националния съвет на социалистите ветерани в Бълaгрия.благодари за отдадената и висока чест, и за уважението, което и беше отдадено за

Христо Борисов беше придружен от Райна Шамова-председател на Общинския съвет на БАС–Троян и младият антифашист и активен член на БАС Христо Костов.

Високо отличие за Дана Грошева
Христо Костов подарява роза

Костов също поднесе подарък на юбилярката символа на социалистическата партия (червена роза) и съвсем наскоро издадената негова диплянка „Троян. Лидери на индустриализацията“. Гостите бяха посрещнати от нейната племенница Христина Петрова.

Те е потомствена  комунистка. Брат й е партизанинът Петър Грошев, загинал на Урсел през 1943 г.

Високо отличие  развълнува  Дана Грошева, която благодари за отдадената и висока чест, и за уважението, което и беше отдадено за нейната активна учителска и обществена дейност в Троян, Ловеч и родното и село Съево. Събитието завърши с увлекателните разкази на юбилярката от живота й.

По материал на Христо Костов. Снимки- Христо Костовблагодари за отдадената и висока чест, и за уважението, което и беше отдадено за

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button