31-годишен мъж е задържан за наркотици

31-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян за държане на наркотични вещества, се посочва в информация от ОД на МВР Ловеч.

На 16 юни след получен сигнал в РУ Троян и извършено претърсване на лицето, на управляван от него лек автомобил и на хотелска стая, която обитавал, полицейски служители са открили и иззели наркотично вещество, с общо тегло 7 грама.

Мъжът първоначално е спрян за полицейска проверка при управлението на лек автомобил и е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества /метамфетамин/, а при последвал личен обиск, в него е открита значителна парична сума и 1 грам кристалообразно вещество, което при полеви тест е реагирало на «кетамин». В хода на последвалите процесуално-следствени действия, в стая обитавана от лицето, полицейските служители са открили и иззели 6 грама кристалообразно вещество, което при направен полеви тест е реагирало отново на наркотичното вещество «кетамин».

По случая са образувани две досъдебни производства и служители на РУ Троян продължават работа.

61-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 16 юни около 12.10ч. е установен да управлява лек автомобил в Троян след употреба на алкохол, с концентрация виздишания въздух над 1.2 промила. По случая е образувано бързо производство. 

 

Източник
ОД на МВР Ловеч

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button