50 години детска библиотека в Троян

50 години детска библиотека в Троян. Това е  сериозен срок в развитието на която и да е институция.50 години детска библиотека в Троян-10

Рожденият му ден е 1 юли 1971 година. По този знаменателен повод вчера, в Международния ден на детето – 1 юни, се състоя нашето тържество.

Каква по-подходяща дата за честване на юбилей на детска библиотека от 1 юни?!50 години детска библиотека в Троян-7

Точно този ден избра екипът на НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян, за да отбележи 50-годишнината на Детския отдел на библиотеката.50 години детска библиотека в Троян-9

Празникът започна с кратка официална част, в която бе представена историята на Детския отдел на читалищната библиотека от основаването му през 1971 г. до днес.

50 години детска библиотека в Троян-12
Вихра Петрова

Приветствия по повод на юбилея поднесоха д-р Виолета Койновска – председател на НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян, и Донка Михайлова – кмет на община Троян.

50 години детска библиотека в Троян-6
Подаръкът от Община Троян

Концертната част започна по нетрадиционен начин – с карнавал на приказни герои и любими детски книжки, в който се включиха 30 маскирани деца, носещи свои любими книги.

След тях на сцената излязоха актьорите от Държавен куклен театър – Габрово, които представиха „Ян Бибиян”- вълнуваща постановка по неостаряващото произведение на Елин Пелин.50 години детска библиотека в Троян -11

В самия концерт взеха участие ВС „Усмивка”, Габриела Димитрова, Даная Петкова и Преслав Делчев от Студия „Гласове”, детският състав на ФА „Траяна”, формация на танцово студио „Бордо” и мажоретните състави на НУ „Христо Ботев” и СУ „Св. Кл. Охридски”.

50 години детска библиотека в Троян -13
ВС“УСмивка“

Във фоайето на втория етаж беше експонирана изложба с творби на участници в Школата по изобразително изкуство към читалището, а на първия етаж две троянски книжарници – „Виолета арт” – Виолета Стаевска и ММО „Инвест” – Диана Йончева, разположиха свои импровизирани щандове, на които се предлагаха детски книжки.

50 години детска библиотека в Троян -15
Габриела Димитрова

Празничното отбелязване на годишнината на Детския отдел и Деня на детето – 1 юни, е финансиран от Община Троян и реализиран от екипа на НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян.

Водещата на тържеството  Вихра Петрова – отговорник на читалищната библиотека благодари на участници и публика за съпричастността за 50 години от създаването на Детския отдел на библиотеката.

50 години детска библиотека в Троян -14
ТС“Бордо“
50 години детска библиотека в Троян -2
Мажоретките на СУ „Св. Климент Охридски“
50 години детска библиотека в Троян-1
Мажоретките на НУ „Христо Ботев“ Троян
50 години детска библиотека в Троян-3
Даная Петкова-ВС“Гласове“
50 години детска библиотека в Троян-4
Преслав Делчев –ВС“Гласове“
50 години детска библиотека в Троян-5
Детска формация при ФА“Траяна“

50 години Детска библиотека Троян -видео

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button