Баскетболистите на „Чавдар“ Троян U16 – седми

Баскетболистите на „Чавдар“ Троян U16  приключиха Днес завърши републиканското първенство по баскетбол до 16г. С лека горчивина президентът на БК“Чавдар“ –  Троян  Петър Лалев съобщи, че момчетата  се класираха на 7 място.

Горчивина защото малко бяхме ощетени в мача за 5 място от съдийската бригада. Но……„, пише Лалев.

Благодаря за мъжката игра на момчетата по време на целия турнир, а за хората зад тях каквито и думи да използвам са малко, просто ще кажа …
РЕСПЕКТ!!!“

Чавдар Троян спечели убедително последния си мач срещу Академик Бултекс 99 с 87:51. Баскетболистите на Лъчезар Диков и Цветослав Острев натрупаха двуцифрена преднина още през първата четвърт и не я изпуснаха до последно.

Славян Лишев завърши с 20 точки и 8 борби за победителите. Михаил Кръстев вкара 16 точки, с 12 е Георги Бойнов, а 10 добави Тервел Бажанов.

Баскетболистите на Чавдар бяха в група  с Балкан, Силистра, Пловдив, Шумен и ЦСКА. Победиха  ЦСКА, Шумен и Пловдив и  с две загуби от Балкан и Доростол (Силистра) завършиха трети в групата.

Баскетболистите на Балкан U16 направиха златен дубъл през този сезон. След като на свой терен в Ботевград спечелиха Купата на БФБ в началото на месеца, днес в Русе те защитиха и титлата си от Държавното първенство със седем поредни победи.

На финала в зала „Дунав“ отборът на Николай Пеев се наложи над БУБА Баскетбол с 84:73 в повторение на миналогодишния мач за трофея в шампионата

Невероятна драма се разигра в мача за петото място на Държавното първенство за момчета U16, което завършва днес в Русе. Дунав спечели двубоя срещу Левски в зала „Дунав“ с 84:78, като двата тима се нуждаеха от две продължения, за да определят крайния победител.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button