„Една крачка до предела“ – театър за  ученици

„Една крачка до предела“  е театралната постановка на Драматичен театър Търговище, който ще бъде представен на  03.06.2021 г. от 14.30 часа в салона на НЧ „Наука – 1870 г.“ – гр. Троян.

Свързани статии
„Една крачка до предела“ - театър за  ученици
Ивона Маврова, Явор Гаджев

Театърът е организиран от Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и е с цел превенция на агресията и тормоза в училище.

Автор: от Игор Бауерзима,

Режисьор: Денислав Янев,

Сценография: Галина Абаджимаринова

Хореография: Неделя Ганчева
Участват: Ивона Маврова, Явор Гаджев

Продукция на Драматичен театър Търговище

Спектакълът е част от селекцията на Национален конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ 2020.

Пиесата на Игор Бауерзима се занимава с една доста особена и тъмна сама по себе си тема,   а именно – Нагонът към самоубийство („Танатос“ по Фройд).

Поводът за написването й дава новинарска хроника, която авторът прочита и която разказва за странния случай на двама тийнеджъри в Норвегия, запознали се с в чат за самоубийци и решили да прекратят живота си от върха на един фиорд. Този образ предизвиква Бауерзима да се опита да допусне кои са били тези хора, какви са били мотивите им и какво са правили там, на върха, на края на света малко преди да извършат потресаващия акт.

В нея ще намерите отговор на въпроса: Може ли един човек да ти върне изгубената способност за удивление пред чудото на Живота? Отново с афинитет ще отправим поглед върху тема, по която не говорим публично в България, докато някой близък нам не се окаже част от жестоката статистика…

През средствата на трагикомедията, мултимедията и съвременния танц се опитахме да потърсим отговор на този въпрос

„Една крачка до предела“  – театър за  ученици, 03.06. от 14:30 часа

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button