Празник на песенното изкуство – „Песни в сърцето на Балкана“

Празник на песенното изкуство, ще се проведе по инициатива на Дамски камерен хор при НЧ „Наука – 1870 г.“  Троян на 3 юли от 17,30 ч. за първи път.Празник на песенното изкуство, наречен „Песни в сърцето на Балкана“

Свързани статии

Празникът е наречен „Песни в сърцето на Балкана“. Фестивалът е за изпълнение на патриотични песни или обработен фолклор и няма конкурсен характер. Реализира се с финансовата подкрепа на Община Троян. Всеки участник ще получи грамота, подаръци и рекламни материали на града.

Във фестивала участват любителски хорови състави, без ограничение на възрастта.
Хоровите колективи ще изпълняват до 3 песни по свой избор, с времетраене до 12 минути. Заглавията и авторите на песните следва да бъдат посочени в заявката за участие.

Участниците в първото издание са състави от региона – от троянските села Врабево, Борима, Бели Осъм. Участие ще вземе и певчески колектив от село Славяни, община Ловеч.

Макар и съставите да са от област Ловеч тази година, организаторите се надяват и  имат  амбиции при следващи издания да се превърне в национален, да развива културния обмен в областта на музиката и песента, сподели главният организатор Дияна Янкова, хористка от Дамски камерен хор при НЧ „Наука – 1870“ Троян, които освен, че са домакини , ни ще вземат участие.

В края на празника всички заедно ще изпълнят песента „Хубава си, моя горо“.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button