„Рок в сърцето на Балкана“ в Троян започна

„Рок в сърцето на Балкана“ в Троян  започна като  двудневен фестивал.

„Рок в сърцето на Балкана“ в Троян започна
Донка Михайлова -кмет на Община Троян и група Диана експрес

Той бе открит от кмета на община Троян Донка Михайлова и  с концерт на групите „Диана експрес“ и ЕКС – тримата фронтмени на българската пънк- и роксцена – Ерол Ибрахимов /“Уикеда“/, Кольо Гилъна /ексфронтмен на „Контрол“/ и Светльо Витков /ексфронтмен на „Хиподил“ и понастоящем – на „Светльо&The Legends“/

Чухме песните  „Утре“, „Северина“, „Душа“ и много други на  „Диана Експрес“ изпълнени от Митко Щерев, Илия Ангелов, Живко Топалов, Бисер Йосифов и Атанас Копчев.

Тримата фронтмени на българската пънк и рок сцена предложиха на  100% купон и страхотно настроение за феновете. Те изпълниха на живо само най-големите хитове (на ЕКС) бандите си, сред които: “Обичам”, “Бий хлапето”, “Let me да те лов ю”, “Боби”, “Леле Како”, “Скакауец”, “Най-щастливият ден”, “Бате Гойко”, “Мариана”.

„Рок в сърцето на Балкана“ в Троян започна
ЕКС
„Рок в сърцето на Балкана“ в Троян започна
Рокерите

На площад „Възраждане“ в Троян имаше много гости от цяла България. Бяха забелязани рокери от „Хан Крум“, гости от Ловеч, Плевен и др.

Михайлова в словото си разказа, че това събитие е наследник  и  обединява организираните през последните години в Троян „Рок академия – Троян и „Изгрев над Балкана“, които доведоха в планинския град някои от най-големите български рок групи и световни звезди. Причината е  пандемията

„Община Троян полага усилия да върне живота към неговата нормалност. Считаме, че най-важното е да върнем духа. Троянци обичат рок музиката, за това сега се опитваме да съберем тези две събития в едно и да поддържаме традицията в малко по-различен формат“.

„Рок в сърцето на Балкана“ в Троян започна
Дамата, която заслужи награда за активно участие в концерта

Тази вечер група „Кикимора“ и Видинската симфониета ще са  гвоздеят на програмата по време на втория ден от рок-събитието (26 юни)Те  ще изпълнят рок-операта „Children in time”. Ще чуем и  хитове на “Rainbow“ и „Deep Purple“, сред които “Child in time”, “Soldier of fortune”, “Can’t let you go”, “Surrender” и много други. Аранжиментите и оркестрациите са на Николо Коцев.




„Рок в сърцето на Балкана“ в Троян започна

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button