Тенис легендата Мануела Малеева посети Троян

Тенис легендата Мануела Малеева посети Троян
Управителният съвет на клуба отляво надясно – Иван Гачеввски, Пиронков, Мануела Малеева и Владимир Босев (Най-отдясно)

Тенис легендата Мануела Малеева посети тенис корт „Троян„.

Присъстващите имаха възможност да се запознаят с неразказани досега детайли за спортната й кариера. За върховете и паденията, за трудните моменти, които раждат големите успехи. Малеева е най- успялата българска тенисистка. Била е трета в света.

Тенис легендата Мануела Малеева посети Троян
Подарък за Мануела

Мануела Малеева е най-високо класиралата се българска тенисистка (3-тото място в световната ранглиста), както и единствената печелила турнир от Големия шлем – US Open на смесени двойки с Том Гъликсън (1984 г.). Оттегля се триумфално от професионалния тенис, след като печели турнира в Осака, Япония (трета категория) през 1994 г. с победа над Ива Майоли в три сета.

Тенис легендата Мануела Малеева посети Троян
младите надежди с Малеева

Най- заинтригувани от представянето на спортната й кариера бяха подрастващите тенис надежди на Троян, които имаха възможност да участват и в импровизирана открита тренировка с важния гост. На срещата присъства и Тодор Комитов от Община Троян.

Председателят на Тенис клуб “Троян” Иван Гачевски изказа благодарности за посещението от страна на Малеева, като и двамата си обещаха, това да е началото на една спортна традиция за троянския тенис.Тенис легендата Мануела Малеева посети Троян

Тенислегендата Мануела Малеева поигра с младите надежди на корта. Повече от събитието – във видеоматериалите.Тенис легендата Мануела Малеева посети Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button