Трима троянци са загинали край Микре

Видео

Трима троянци са загинали край Микре от общо петимата загинали и един е  в тежко състояние след катастрофа на главния път София – Варна, край село Микре, съобщават от  ОД на МВР Ловеч.

Трима троянци са загинали край Микре
От дясно наляво Петко – баща на 4 месечно бебче, Сергей и  Славчо(няма го на снимката)

Двама от загиналите са били в единия автомобил и четирима в другия, уточниха от областната дирекция на МВР в Ловеч. Оттам посочиха още, че все още се изяснява самоличността на пострадалите и загиналите, както и причините за инцидента.

Тримата са от Троян – родени са 1968 , 1993 и 2000 год.. Двамата от варненската кола са родени 2000-та година

Инцидентът е станал около 11.30 часа, след удар на два автомобила – с варненска и ловешка регистрации. На място са починали трима мъже, а след това в ловешката болница са издъхнали още двама.

„Последният е в много тежко състояние, в Плевен е в момента, с черепно-мозъчна травма, травма на бедро, на ръка, черепно-мозъчната травма е много тежка“, заяви д-р Ваня Любенова от Спешна помощ-Ловеч.

Майката на едно от загиналите момчета научила от социалните мрежи за тежката катастрофа край Микре.

Данните на „Пътна полиция“ показват, че отсечката е една от най-смъртоносните. Една от най-зловещите катастрофи на това място е през 2017 година, когато през ноември микробус с незрящи туристи навлезе в насрещното движение и се вряза в камион. При тежката катастрофа загинаха 9 души, 19 бяха ранени.

Шестима пострадаха при катастрофа между автобус и две коли през септември миналата година.

Трима троянци са  пътували за Кирчево и двама варненци са  пътували за работа. Според свидетели и варненецът е карал твърде бързо. А водачът на БНВ-то убиец не се е съобразил  при изпреварването.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button