Троян благодари на своите медици

Троян благодари на своите медици, това бе мотото на концерта на всички състави и формации на НЧ „Наука – 1870 г.” в града.

Свързани статии

С този концерт Троян благодариха  на своите лекари, медицински сестри и медицински работници за грижите и усилията им в борбата с Ковид -19, за спасените човешки животи.

Троян благодари на своите медици
Розалина Русенова – зам. -кмет на Община Троян, Донка Михайлова – кмет и д-р Цветомила Дудевска – управител на СБАЛББ Троян

о ни читалище. Донка Михайлова – кмет на Община Троян, лично поднесе своите благодарности и поздрави към хората в бели престилки от лечебните заведения в града.

В концертната програма се изявиха: младите певци от ВС „Усмивка”, детската школа за народни танци към ФА „Траяна”, Литературен клуб „Орфей” към Дружеството на троянските писатели с участието на Давид Костадинов и Мира Вълева, Христиана Мирова от Студия „Гласове” – одобрена за детска мелодия на годината 2021, Дамски камерен хор, дует „Фантазия” – Мариета Куцарова и Амория Маркова, възпитаниците на Детска музикална школа Лъчезар Чавдаров (флейта), Марио Стратев (пиано) и Лъчезар Йорданов (китара), любителският театрален състав с участието на Венцислав Вълков, представителна част на Групата за народни хора „Ха, за здраве”.

Троян благодари на своите медици
Финал на концерта беше впечатляващият танц на ФА „Траяна” „Родопска приказка”, част от новия спектакъл „Картини от България”, който ансамбълът поставя под вещото ръководство на хореографа Мирослав Димитров.

Още по-впечатляващ беше финалът на танца, когато трите танцьорки с погачи в ръце ги поднесоха на медиците, които бяха сред публиката на площада от лечебните заведения в града – Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Георги Стоев-Шварц”, Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести и филиала на „Спешна помощ” в Троян. Сцената пред входа на НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян беше декорирана с творбите на Кристина Христова 6г и Симона Игнатова 5г от Школата по изобразително изкуство.Троян благодари на своите медици

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button