9 случая на COVID -19 за област Ловеч

9 нови случая на COVID-19 в Ловешко за изминалата седмица, утре заседава областният кризисен щаб по здравеопазване, съобщават от РЗИ Ловеч.

Регистрираните случаи на COVID-19 в област Ловеч през изминалата седмица са 9 при 7 за предходния 7-дневен период, съобщават от РЗИ. Към 26 юли регистрираната 14-дневна заболяемост е 13 на 100 хиляди население.

Към 14 ч. днес общо диагностицираните лица са 5776, излекуваните са 5389, починали са 368, под карантина са 387. Активните случаи в област Ловеч към 26 юли са 19 от четири общини в областта – Ловеч, Троян, Угърчин и Луковит. От тях 15 са в домашна изолация и лечение и 4-има са хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ. През седмицата е починала жена на 74 години от с. Лесидрен с придружаващи диабет и сърдечно заболяване.

През седмицата за диагностицираните и карантинирани като контактни лица са издадени 17 предписания за задължителна домашна изолация, за изолация след дехоспитализация, за изолация и лечение в лечебно заведение и за поставяне под карантина.
За периода лечебните заведения (ОПЛ) и специализираните имунизационни кабинети на територията на област Ловеч са приложили 1022 дози ваксина срещу коронавирус, обхванати с първа доза са 639 лица, а с втора доза – 383-има.
Имунизационната кампания срещу COVID-19 в област Ловеч продължава. В склада на РЗИ са налични всички разрешени и одобрени от Европейската комисия ваксини. Общопрактикуващите лекари и специализираните имунизационни кабинети към медицинските центрове в Ловеч и Троян, към МБАЛ „Кардиолайф“ – Ловеч, и болниците в Тетевен и Луковит ще продължат да приемат заявки и да записват желаещи за имунизация.

Утре заседание ще проведе областният кризисен щаб по здравеопазване, на което ще бъде обсъден националният оперативен план за справяне с ковид пандемията с цел създаване на организация, която отчита спецификите и потребностите на региона.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button