Христиана Петкова с успехи като педагог

Христиана Петкова от Троян постигна успехи и   като музикален педагог в Ловеч. Нейните ученици спечелиха златни медали на фестивала Еврофолк в Поморие

От тазгодишното издание на фестивала Еврофолк в Поморие нейният ученик, третокласникът Теодор Басарски, донесе златен медал и диплом като откритие на фестивала. Теодор и осмокласничката Иванеса Илиева са с покана за участието в Еврофолк още през февруари, когато се включили в международния онлайн конкурс „Златни клавиши“.

Иванеса спечелила първо място, а Теодор – втора награда. Христиана може да се гордее с постиженията на Теодор, който за кратко време има серия отличия.

Теодор Басарски (читалище „Наука 1870“ Ловеч) събра най-много точки от журито в своята възрастова група, с което се пребори за първата награда в конкуренция от 17  деца от цяла България в гр. Нови Пазар на 12-тият конкурс „Танцуващи клавиши“ ! Теодор  показа на всички и на себе си, че когато има желание, упорство и много, много труд, нищо не е невъзможно

На международната сцена „Акордеономания“ в Плевен, ден преди конкурса в Поморие, Теодор се класира на трето място.  Христиана Петкова е подготвила своите питомци да изпълняват  творби като „Трич-трач полка“ на Йохан Щраус и „Ръченица“ на Любен Панайотов.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button