Масово шофиране след употреба на алкохол

Масово шофиране след употреба на алкохол  и  са образувани на досъдебни производства поради този факт  в  полицейските управления на Троян, Ловеч и Ябланица.

РУ Троян са образувани две досъдебни производства срещу 50-годишен жител на гр. Разлог, който и в събота и в неделя е установяван от полицейските служители на управлява лек автомобил в Троян и в с. Бели Осъм след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила.

И в двата случая водачът е отказал да даде кръвна проба за химически анализ. Лицето е задържано за срок до 24 часа и работата по случаите продължава.

64-годишен мъж от Ябланица е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 25 юли около 21.20ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.25 промила. По случая е образувано бързо производство.

На 25 юли в РУ Ловеч за срок до 24 часа е задържан 20-годишен от тетевенско село, който около 06.30ч. същия ден е установен да управлява лек автомобил в Ловеч след употреба на алкохол. Техническото устройство, с което е извършена пробата е отчело 1.61 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство и работата продължават служителите на РУ Ловеч.

Образувани са и досъдебни за шофиране след употреба на наркотици в РУ на МВР Ловеч срещу младежи на 22 и 25 години. С помощта на техническо устройство е установено, че наркотичните вещества са   амфетамин и метамфетамин.

Източник
ОД МВР Ловеч

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button