Областният управител гласува първи пробно днес

Областният управител  на област Ловеч инж. Светослав Славчев гласува първи днес пробно с машина.

Специализираното устройство е разположено на партерния етаж в областната администрация и в рамките на деня до 16 ч. всеки гражданин може да пробва вота си. Още в 10 ч. сутринта вече имаше желаещи, съдействие им оказват представители на РИК и на областната администрация Ловеч.
Веднага след областния управител гласува председателят на РИК Валентина Недялкова, която лично даваше указания как се работи с машината – от поставянето на картата до предаването на контролната разписка.
Демонстрационното пробно гласуване започна вчера в населените места в община Ловеч и ще продължи до 8 юли в цялата област. С машини пробно ще се гласува във всички секции с над 300 избиратели, както ще е и в самия изборен ден. РИК разполага с три специализирани устройства за машинно гласуване с инсталирана демо версия за изборите за народни представители.
Областният управител инж. Славчев коментира –  Не е сложно, коментира  гласоподавателят може да се справи в рамките на 30 секунди. Той изрази увереност, че хората няма да се затруднят с машините и изборният ден на 11 юли ще премине спокойно.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button