Областният управител разреши казус с водоснабдяване на частен имот

Областният управител разреши проблем, прехвърлян година между институциите

Само за месец и половина и два месеца, след като встъпи в длъжност, областният управител инж. Светослав Славчев разреши проблем, прехвърлян година между институциите. Става дума за казус с водоснабдяване на частен имот в Тетевен. След изпратен сигнал до областния управител като последна надежда се стигна до благоприятната развръзка.
Цветанка Димитрова е собственик на етаж от къща в Тетевен. След построяването й през 1952 г. къщата е свързана с водоснабдителната мрежа през съседен имот по споразумение за ползване. След устно уведомление от съседите, че ще спрат водоснабдяването през зимния сезон, Димитрова подава молба до ВиК АД – Ловеч и започва да чака обратна връзка за решение или насоки. През октомври м. г. съседите спират водоподаването. Деветдесетгодишната баба на Димитрова, която живее в къщата, остава без течаща вода по време на пандемия през зимата. В дългоочаквания отговор от ВиК дружеството за отговорна институция е посочена Община Тетевен.
В сигнала се казва още, че са направени два проекта за свързване, намерен е вариант с преминаване през дворно място, прилежащо към съседен жилищен комплекс. Но от Община Тетевен са получени разнопосочни отговори относно собствеността на това дворно място – държавна, общинска, частна, смесена. Поради информацията от служителите на общината, че собствеността е неустановена, не е подписан договор за учредяване на право на преминаване и не е прокарана водопроводна инсталация.
След намесата на областния управител и двете отговорни институции придвижват цялата документация и провеждат необходимите процедури и при добрата воля на съсед водозахранването на имота е възстановено.
В тази връзка в писмо от вчера Цветанка Димитрова благодари на инж. Славчев за съдействието му. „Адмирирам професионализма и отговорността, с която Вие и Вашият екип подхождате към проблемите на всеки гражданин, обърнал се с молба за съдействие към Вас – се казва в писмото й. – Вие и Вашият екип доказвате, че държавните органи могат да работят в служба на гражданите.“
Това е поредната благодарност към областния управител и неговия екип от гражданин за своевременна реакция и справяне с проблем. В началото на месеца инж. Славчев получи похвално писмо и по въпрос, свързан с обезщетяване за отчуждени имоти при изграждане на автомагистрала „Хемус“ и бързото му разрешаване. И тогава, и сега областният управител благодари за високата оценка.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button