Полицейска специализирана операция в Троян

Полицейска специализирана операция в Троян и Луковит е  с участието на служители от районните управления на МВР от ЗЖУ-Плевен на 08 юли на територията на общините Луковит и Троян , като действията на полицаите са насочени към противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и предотвратяване на нарушения на изборното законодателство.

В хода на проведената операция в Луковит, полицейските служители са обходили 12 населени места и са провели беседи с 5 лица за отговорността по чл. 167-169 от НК, проверили са 54 лица и 36 МПС, съставили са 7 акта по ЗБЛД и ЗДВП и 10 глоби с фиш, образували са 2 досъдебни и 1 бързо производства и са задържали 3 лица. След получен сигнал и извършена проверка в частен дом в с.Ъглен, полицейските служители са открили и иззели незаконно притежавани пушка и пистолет, както и 30 боеприпаса.

На територията на община Троян при специализираната полицейска операция са обходени 12 населени места, проведени са беседи с 9 лица, проверени са 56 лица и 50 МПС, проверен е 1 пункт за изкупуване на черни и цветни метали, 2 заложни къщи и 5 МПС транспортиращи дървесина, като за установени нарушения са съставени 1 акт по ЗБЛД и 11 глоби с фиш по ЗДВП и е образувано 1 бързо производство.

В РУ Троян е образувано бързо производство срещу 26 годишен, който на 08 юли около 09.00ч. е установен да управлява лек автомобил в града без да притежава свидетелство за правоспособност.
Работата по случая продължава.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button