Състезателите от клуб „Хемус“ с 5 златни и 4 сребърни медала

Състезателите от клуб „Хемус“  се завърнаха в Троян  с 5 златни и 4 сребърни медала от Държавното първенство по колоориентиране. Затова ни разказват от спортен клуб по ориентиране „Хемус“ Троян.

Ето и техния разказ.

Изминаха по-голямата част от състезанията по ориентиране от Държавния календар.

В тях младите състезатели от клуб „Хемус“ се представиха повече от добре.

Отиваме на Държавното първенство по колоориентиране. Мястото е село Шкорпиловци, което мирише на море. Районът е чудесен, няма много големи изкачвания, бърз е и би трябвало да е удобен за нас.
Първият ден е пролог – въвеждане в района, но има и състезателен характер. Всички се класираха в десятките си, а Християна Христова загатва, че е в чудесна форма и печели убедително първо място в група Ж-14.

В следващите дни следват спринт, дълга дистанция и щафети. Трудно е да опиша всичките емоции и вълнения които вървяха с нас. Участваха почти 400 състезатели и динамиката на състезанията ни допадаше.
Накратко – спечелихме 5 златни и 4 сребърни медала. Християна затвърди добрата си форма и спечели златни медали в дългата дистанция и щафетите. Тук достойно и асистираха Дария и Пламена – и трите изключително трудолюбиви и всеотдайни. С равностойни времена и изключителна езда „отвяха“ втората щафета с 32 минути. Всички други бяха в крак с тях и макар и без медали направиха добри класирания.

Състезателите от клуб „Хемус“ с 5 златни и 4 сребърни медала
Щафета жени

Благодаря ви момичета, а сега морето ви очаква – топло и галещо. Заслужихте го.

Да припомним, че Станимир Беломъжев от Троян се завърна също с шампионска титла от това състезание.

Източник
СКО"Хемус" Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button