Специализирана полицейска операция в Троян

Специализирана полицейска операция е извършена в Троян, според  информационния  бюлетин ОД МВР-Ловеч от 14.07.2021 год.

На 13 юли на територията на общините Тетевен и Троян е проведена специализирана полицейска операция, насочена към противодействие на битовата престъпност, подобряване на пътната обстановка в населените места и опазване на селскостопанската продукция. В хода на предприетите действия полицейските служители от РУ Тетевен са извършили проверка на 64 лица и 52 МПС, като са установили 13 нарушения, за които са съставили 11 глоби с фиш и 2 акта по ЗБЛД. Служителите на РУ Троян са проверили 64 лица и 56 МПС, като за констатирани нарушения са съставили 9 акта и 16 глоби с фиш.

Служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч, съвместно с представители на Агенция митници МРР Дунавска са провели операция насочена срещу разпространението на акцизни стоки без български бандерол, в хода на която във вила в местността «Музговото» край Ловеч са намерени и иззети 160л. наливен алкохол /ракия/ без акцизен бандерол и документи за платен акциз.
За констатираното нарушение е съставен АУАН по реда на чл.126 от Закона за акцизите и данъчните складове, а алкохолът е иззет по надлежния ред.

На 13.07.2021г. около 10.15ч. на ул.“Ген. Карцов“ в Троян, 85- годишен мъж при управление на лек автомобил в посока от Троян за с.Бели Осъм, не е пропуснал и е блъснал 58-годишна жена, която е пресичала на пешеходна пътека. Жената е прегледана в болница и е освободена за домашно лечение. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button