Станимир Беломъжев триумфира в с. Шкорпиловци

Станимир Беломъжев от „Ски клуб Хемус“ Троян триумфира на завършилото Държавно първенство по колоориентиране, което се проведе в околностите на с. Шкорпиловци

В състезанието участваха повече от 350 ориентировачи с планински велосипеди от 35 клуба от страната.

В дългата дистанция на 28 км  Беломъжев победи  Ивайло Христов от „Валди София“ и Илдар Михнев от „Север Плевен“.

При жените първите две места заеха представителките на „Узана Габрово“ Косара Ботева и Христина Козарева, трета е Грета Димитрова от Север Плевен.
Станимир Беломъжев от Ски клуб Хемус“ Троян и Ботева доминираха и в спринта по 8.5-километровото трасе. Челната тройка при мъжете е същата, разликата е само в това, че бронзът бе разделен между Илдар Михнев и Марин Марков от „Браун Тим Велико Търново“.

При дамите златото грабна Косара Ботева, следвана от
съотборничките си Димана Маринова и Илиана Илиева. Логично представителките на „Узана Габрово“ не оставиха никакво съмнение в превъзходството си и в щафетата.

Христина Козарева пое лидерството, Силвия Шандуркова го запази, а накрая Косара Ботева финишира първа за да стане най-титулуваната състезателка в тазгодишния Държавен шампионат на България. Втори е тимът на „Браун Тим Велико Търново“, а трети – „Север Плевен“.

В мъжката щафета отборът на „Север Плевен“ поведе чрез Илдар Михнев, но след това Марин Марков и Димитър Дамянов донесоха победата на „Браун Тим Велико Търново“, пред „Север Плевен“, „Бачо Киро – 94 Дряново“ и др.

Източник
БТА

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button