Троянецът Свилен Андреев влиза в 46-то НС

Троянецът Свилен Андреев , политолог, от ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ (ДА България, ДСБ, Зелено движение) ще представлява Троян в  новото 46-то Народно събрание . Това разбираме от решение № РЕШЕНИЕ
№ 471-НС, София, 14 юли 2021 г.

ОТНОСНО: обявяване на резултатите от гласуването и разпределението на мандатите в Четиридесет и шестото Народно събрание:

2. Определя партиите и коалициите, получили не по-малко от четири на сто от действителните гласове в страната и извън страната:

Партия Действителни гласове %
4 БСП ЗА БЪЛГАРИЯ 365695 13.39%
5 ГЕРБ-СДС 642165 23.51%
7 Движение за права и свободи – ДПС 292514 10.71%
8 ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН! 136885 5.01%
22 ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД 657829 24.08%
23 ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ (ДА България, ДСБ, Зелено движение) 345331 12.64%
Общо за страната и извън страната 2440419

По мандати

11. Ловешки БСП –  1 ГЕРБ-СДС – 1 Движе-ние за права и

свободи – ДПС –

0

ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН! – 0 ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД – 2 ДЕМО-КРА-ТИЧНА БЪЛГА-РИЯ – ОБЕДИ-НЕНИЕ (ДА България, ДСБ, Зелено движение) – 1 ОБЩО МАНДАТИ – 5

От ГЕРБ-СДС депутат ще е Николай Нанков. Изненадата е, че инж. Иван Миховски,  въпреки многото си преференции отпада. Представител на БСП е Ирена Анастасова (от София), от листата на влизат ИТН за 11МИР Ловеч е Любомир Каримански и Цветелина Георгиева – областен координатор на „Има такъв народ“Свилен Андреев ще представлява Троян в 46-то НС

Николай Нанков

Роден 19 декември 1983 г. в Априлци. Николай Нанков завършва средното си образование в Плевен. Завършва „География“ и магистратура по „Регионално развитие и управление“ в Софийския университет. На 27 годишна възраст –  2009 и 2011 г. е областен управител на област Ловеч. Народен представител в 42 и 43 НС. В периода 2014 – 2017 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

На 4 май 2017 г. е избран за министър на регионалното развитие и благоустройството от 44-ото Народно събрание.

На 20 септември 2018 г. по настояване на премиера Бойко Борисов, Нанков си подава оставката заради тежък пътен инцидент, при който загиват 20 човека в град Своге.

На 10 октомври 2018 г. със заповед на министър-председателя Бойко Борисов е назначен на длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Ирена Анастасова

Свилен Андреев ще представлява Троян в 46-то НС
Ирена Анастасова

Родена на 25 септември 1955 г. в Монтана. Завършила е философия в Софийския университет със специализация по социология. Дълги години е директор на едно от най-популярните училища в столицата – 125-о СОУ „Проф. Боян Пенев“ в кв. „Младост“. Била е общински съветник от БСП в София и народен представител от БСП в 42-рото и 44-тото НС.

Любомир КариманскиСвилен Андреев ще представлява Троян в 46-то НС

Богат опит в управлението на кредитния и операционен риск. Ефективни комуникационни умения, както на ниво среден мениджмънт, така и постоянен контакт с висшия управленски състав, с цел постигане на поставени краткосрочни и дългосрочни стратегически цели. Вещо прилагане на предприемачески умения, придобити по време на стартиране на бизнес начинания, включително проектиране на успешни и всеобхватни бизнес стратегии и мобилизиране на ресурси за постигане на положителни резултати по проекти. Изключителна гъвкавост, последователност и управленски опит при промяна на процеси и преструктурирания. Нестандартно мислене и рационални похвати при прилагане на различни модели за внедряване на новаторски решения. Лектор по банков мениджмънт, Международен банков институт, София, България.

Троянецът Свилен Андреев влиза в 46-то НС
Цветелина Георгиева
Троянецът Свилен Андреев влиза в 46-то НС
Красимира Ряхова

Цветелина Георгиева има повече преференции (585) от журналистката Красимира Ряхова(415), но не преминава 5%-тната граница и затова депутат ще е Ряхова. Журналистка, пресаташе на ИТН.

Свилен АндреевСвилен Андреев ще представлява Троян в 46-то НС

Политолог,  водачът на листата на Демократична България за Област Ловеч!
Андреев е родом от Троян и е експерт „проекти и програми” в Сдружение „Знание” – Ловеч. Автор е и на политологични анализи в електронните медии. Професионалната му дейност е свързана с ръководенето на проекти в сферата на образованието и повишаване на гражданската активност на територията на цялата Ловешка област.
„Познавам Област Ловеч изключително добре и ще направя необходимото Демократична България да разшири подкрепата си в региона. Тръгнах към изборите с решимост да работим за решаване на проблемите и развиване на потенциала на областта”.

 

Източник
ЦИК

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button