Теодосий Спасов ще свири в Дебнево

Теодосий Спасов – кавал, работи в БНР,  ще e сред участниците в третия фестивал Jam On The River, който ще се състои на 7 и 8 август  в село Дебнево, община Троян.

„Скъпи приятели, ценители на истинската музика и красивата природа!
С голямо удоволствие ви приветствам на второто издание на международния фестивал на музиката и изкуствата „JAM ON THE RIVER“ – Дебнево 2021. Идеята на този културен форум е да даде възможност, както на публиката, така и на участниците в него, да се насладят на свободата, изразена чрез магията, наречена музика. Пред кулисите на прекрасния троянски балкан ви очакват срещи с хора на изкуството от региона и Европа. Ще музицираме, импровизираме и експериментираме заедно. Очакваме ви!“, разказва Вероника Тодорова

Така беше 2018 -та
.

ВДЪХНОВИТЕЛЯТ

Вероника е акордеонист, вдъхновител и организатор на Jam On The Rive, изявявала се на сцената на едни от най-престижните международни и световни музикални конкурси и фестивали в Германия, Италия, Австрия, Холандия, Норвегия, Финландия, Швейцария, Словакия, Румъния. Носител е на множество световни награди, основател на международната група „Вероника Тодорова бенд“, с която издава първите си два албума Rosso и Balkan Train. Участник е в редица фестивали и турнета, някои от които с радио HR3 и Deutsche Welle – Германия, както и в различни международни проекти.
Освен нея, на откритата сцена в Дебнево ще се изявят също GloBalKan – музикален проект, създаден през юли 2017 г. от музикантите Недялко Недялков (кавал), Петър Миланов (китара), Владимир Кърпаров (саксофон) и Стоян Янкулов – Стунджи (ударни). Ще свири и Ангел Димитров – виртуозен китарист и солист в Радиооркестъра за народна музика.

МУЗИКА ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ

Рок група „Перун“ от Перник – създадена през 1984 година, изпълнява хард рок и хеви метъл. Печелила е първи награди на рок-фестивали, а репертоарът й включва авторски песни и рок блус кавъри.
Духовата музика „Заедно“ от Троян за 7 години има над 1000 национални изяви, носител е на златни медали и отличия от многобройни фестивали и пресъздава пъстрите послания на българския фолклор.

Съгражданите им от Novo 5 пък свирят стиловете рок, блус и прогресив, имат издаден студиен албум и редица клубни участия в страната. Любовта към музиката събира през 2017 Боян Ненков (китара), Христо Василев (китара), Пламен Балабанов (бас) и Стефан Тодоров (ударни).
В програмата са също софийската формация Lady & Gents, Project 7 от Стара Загора, танцов ансамбъл „Здрави“ от село Врабево, Детския танцов ансамбъл на Ловеч с ръководител Васил Гармолов.

СПЕЦИАЛНИТЕ ГОСТИ

От чужбина специални гости ще бъдат Кристофър Херман – виолончелист, доцент в Kronberg Academy, създател на свой собствен език в тонове, с който се отличава през годините на музикалните сцени както в Германия, така и в САЩ, Англия, Румъния, Австрия, Швейцария, Италия и Франция, както и Матиас Дьорзам – саксофонист, известен в Европа с проекти като Rodgau Monotones и De-Phazz.
Художничка Стела Коста от арт работилницата Stella Costa – град Епщайн, Германия, ще прави интерактивни занимания и игри за публиката и най-малките нейни представители.

Астрономическа работилница за знания – „Две джуджета“, представена от Изабела Плачкова и Йордан Николов, ще даде възможност за наблюдение на интересни космически обекти с телескоп.

ИСТОРИЯТА

Първото издание на Jam On The River събира 4 август изпълнители от различни стилове музика край река Видима в местността Лъка до с. Дебнево, област Ловеч.

Над 1000 зрители се наслаждават на музиката под звездите и мелодичните трели пред кулисите на Троянския Балкан. Второто издание – на 3 август 2019 г., събира над 2000 души.

Източник
/Даниел Стоянов, БТА

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button