65-има диагностицирани с COVID-19 за изминалата седмица в област Ловеч

65-има диагностицирани с COVID-19 през изминалата седмица при 59 за предходния 7-дневен период , сочи бюлетинът на РЗИ. За диагностицираните и карантинираните като контактни лица са издадени 130 предписания за задължителна домашна изолация, за изолация след дехоспитализация, за изолация и лечение в лечебно заведение и за поставяне под карантина.

За периода лечебните заведения (ОПЛ) и специализираните имунизационни кабинети са приложили 1205 дози ваксина срещу коронавирус, обхванати с имунизация първа доза са 668 лица, а втора доза е приложена на 661.
Имунизационната кампания срещу COVID-19 в област Ловеч продължава. До момента са поставени 33 283 дози ваксина срещу коронавирус, 16 016 лица са със завършен ваксинационен цикъл. В склада на РЗИ са налични всички разрешени и одобрени от Европейската комисия ваксини. Желаещите да бъдат имунизирани може да се обръщат за записване към общопрактикуващите лекари и специализираните имунизационни кабинети към медицинските центрове в Троян и Ловеч, към МБАЛ „Кардиолайф“ – Ловеч, МБАЛ – Тетевен, и МБАЛ – Луковит.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button