Енчо Ганковски с изложба в Националното изложение в Орешак

Видео от събитието

Енчо Ганковски – юбилярът – художник и  керамик изложи свои творби в  Националното изложение на художествените занаяти (НИХЗИ) в Орешак, община Троян. Енчо Ганковски с изложба в Националното изложение в Орешак

В зала 3 на  НИХЗИ беше открита изложбата на един от най-известните художници на Троян художника и керамик Енчо Ганковски, който тази година  на 26 май навърши 75 години.  Авторът представя пластични керамични пана, керамични чинии за стена, вази и фруктиери.

Изложбата бе открита от управителката на Националното изложение , Иванка Джабраилова. Поздравителен адрес към юбиляра беше от името на кмета на Община Троян бе прочетен от инж. Бистра Чолакова – зам.-кмет на Общината. Също така бе поздравен от съюза на троянските художници.

През 1972 год. завършва специалност „Керамика“ в Художествената академия при проф. Георги Коларов. Преди академията той вече е работил в работилницата на Йова Раевска, която му показва „как от кал могат да се правят пари“; работил е и като точар две години в кооперация „Спас Балевски”.

Изложбата  е в  Националното изложение в Орешак, зала 3  и всеки може  да разгледа   великолепните произведения на Енчо Ганковски.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button