„Има такъв народ” оттегля проектокабинета си

„Има такъв народ” оттегля проектокабинета си. Това обяви лидерът на партията Слави Трифонов в официално изявление, излъчвано на живо във Facebook.

„Направихме всичко възможно и всички компромиси и жестове към т.нар. „партии на протеста”, за да подкрепят правителство на ИТН като първа политическа сила. Направихме всичко възможно, за да са спокойни хората, да има правителство и да са доволни и партиите на протеста. Това обаче не се случи зарази поведението и предателството на ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме!”.

Това означава следното: протестът срещу ГЕРБ и всичко свършено от ГЕРБ е останало в миналото, а в настоящето има политически и всякакви амбиции, лицемерие, лъжи и игри – абсолютно неприемливи за мен и моите колеги. Затова утре ще се случи следното: изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото бяхме заявили, че без подкрепата на партиите на протеста, няма да предлагаме кабинет“, категоричен бе Трифонов.

Това категорично означавало, че скоро България ще гласува на нови избори, защото ИТН няма да подкрепи „нито партиите на статуквото, нито ДБ, нито „Изправи се БГ! Ние идваме!”.

„Разбира се, според Конституцията съществува вероятността при следващите две възможности ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме!” да постъпят национално отговорно и да се съберат с ГЕРБ, БСП, ДПС и да управляват заедно, както го правеха до неотдавна“, коментира още лидерът на ИТН.

Той обяви, че неговата партия ще подкрепи кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button