Нов младши съдия встъпи в длъжност в Окръжния съд в Ловеч

Нов младши съдия встъпи в длъжност в присъствието на ръководството и съдии от Окръжен съд – Ловеч– Радослав Ангелов. Нов младши съдия встъпи в длъжност в Окръжния съд в Ловеч

Той беше назначен от Висшия съдебен съвет с решение по Протокол №30 от заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, проведено на 27 юли 2021 г.
При встъпването си в длъжност днес младши съдията изрази задоволството си, че е разпределен именно в Окръжен съд – Ловеч, не само заради традициите и културата на града, но и заради отличната професионална репутация на съдиите в региона.
„Разчитам на Вашата помощ като дългогодишни магистрати да ме изградите като справедлив и независим съдия“, обърна се той към по-опитните си колеги.

Радослав Ангелов е роден в София. Учил е в Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“. Завършва право в Софийския университет „Свети Климент Охридски“ през 2019 г., като преди това има още едно висше образование – от Химикотехнологичния и металургичен университет в София.
До момента Радослав Ангелов е работил като юрисконсулт. В последния брой на електронния бюлетин на Националния институт на правосъдието е публикувана и негова статия на тема: „Мисловни карти за приобщаване на обяснения на обвиняем и свидетелски показания в съдебното следствие“.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button