Обичаен приемен ден в необичайна обстановка за кмета на Троян

Обичаен приемен ден – четвъртък – в необичайна обстановка кметът на община Троян  Донка Михайлова е провела 8 лични срещи, съобщават от общинска администрация. Присъствали са и други експерти от общината. Провела е няколко телефонни разговора с граждани.Обичаен приемен ден в необичайна обстановка за кмета на Троян

Срещите са протекли не както обикновено – в кабинета на Михайлова, а във фоайето на Oбщина Троян през прозрачна преграда и дезинфекционни мерки с оглед спазването на противоепидемичните мерки.
„Скоро си мислех, че за времето, в което съм кмет в приемните си дни съм имала над 3500 срещи с граждани . Това са 3500 човешки проблеми, 3500 болки, 3500 тревоги.”

Гражданите  от началото на мандатите й  като кмет са идвали да благодарят или да изразят признание, повечето са идвали с тревогите си. Проблемите са били инфраструктурни и имотни проблеми, трудности с недостиг на средства за лечение на болни хора или за други тежки житейски ситуации, социални проблеми, очакване за подкрепа в изпълнението на различни идеи. Според кмета на Троян в по-голямата част от случаите е помагала, и не е успявала.

”Продължавам и в предстоящата четвърта фаза на COVID-кризата да се срещам с хората, макар и в рамките на ограниченията наложени за прием в сградата на администрацията. В следващите месеци ще се опитам да пренеса контактите главно в Интернет, по телефон, във фоайето на Общината, макар и през защитен екран.”, обещава на своите съграждани Донка Михайлова.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button