Цветослав Острев ще помага на Чавдар Троян

Цветослав Острев  – сегашен треньор , бивш юноша и състезател на Чавдар Троян ще помага  на отбора си в А – група на ББЛ, бе съобщено в предаването „Двоен дрибъл“ от президента на троянския клуб Петър Лалев. Два баскетболни отбора – “Чавдар” и “Дрийм тийм” – от Троян (отбор от ветерани включващ Петър Лалев, Герман Гачевски, Любен Гурлевски и др.) ще са част от тринайсетте отбора, които ще участват в двете групи на дивизия “Център” от Българската баскетболна лига (ББЛ).

186-сантиметровият баскетболист сложи край на професионалния си път на 35 години. Цветослав Острев обаче не остана далече от любимата игра, тъй като  се отдаде на треньорството в школата на родния си Чавдар Троян. Благодарение на него и Лъчезар Диков децата от Чавдар, спечелиха призови места .

Ще бъда треньор в школата на „Чавдар“Троян. Няма да чакам до септември, започвам работа още другата седмица. Там се нуждаят от треньор от много време насам. Така съм го решил и ще следвам моето решение“, заяви Цветослав Острев в интервю за бгбаскет преди месеци.

Той прави първите си стъпки в Чавдар, а не след дълго качествата му са забелязани и от Спартак Плевен, където преминава още като юноша. На плевенския тим той отдава по-голямата част от кариерата си. С екипа на Спартак има две бронзови отличия в турнира за Купата на България, съответно от 2006 г. в Перник и от 2009 г. в Плевен.

Кариерата му преминава още през Ямбол, Черно море Тича и Балкан, като с ботевградчани има два финала в НБЛ. Един от най-добрите подавачи в родния шампионат през последните две десетилетия. Пример за подрастващите, заради трудолюбието и характера си.

 

Източник
http://basketballtv.bg/

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button