Виктория Гаджева е победителят в конкурса за лого на Биосферен парк „Централен Балкан“

Виктория Гаджева от Калофер е победителят в конкурса за лого на Биосферен парк „Централен Балкан“.  Нейният проект беше класиран на първо място сред други над 50 предложения на 27 творци от цялата страна, съобщават от Централен Балкан за Троянекспрес.

Избраното лого изобразява символа на Национален парк „Централен Балкан“ – мечката, в който умело са вплетени други два компонента – планината като основен свързващ елемент на територията и населените места с присъствието на хората в тях, като символ на симбиозата между човека и природата.

Предложенията на участниците бяха оценени от жури, съставено от представители на Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ и на общините, попадащи в обхвата на преходната зона Биосферния парк. Конкурсът за избработка на лого е част от дейностите по проект „Създаване на цялостен бранд на Биосферен парк „Централен Балкан“, финансиран чрез Програмата за участие на ЮНЕСКО.

Избраното лого ще бъде представено на официална церемония, на която ще бъде връчена наградата на победителя – 800 лева, както и няколко поощрителни отличия за проектите на Янита Вълчева, Мария Теофилова, Ивайло Кубратов, Галя Георгиева и Йоан Димитров.

Логото ще има за цел да представи Биосферния парк като атрактивно място със запазена природа, култура и традиции, както и като добра среда за устойчиво социално-икономическо развитие. То ще бъде използвано за отличаване на местни производители на храни и напитки, както и доставчици на туристически услуги в териториалния обхват на Биосферния парк.

Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ изказва своята благодарност на всички участници, които изпратиха своите креативни предложения и им пожелава успехи и вдъхновение

Автор:
Мирела Банчева

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button