За втори път 3×3 Streetball в Троян

За втори път 3х3 Bulgaria съвместно с Община Троян и Баскетболен клуб Чавдар Троян организира  баскетболен турнир по правилата на FIBA3x3 на 6-ти септември 2021 г., съобщи Петър Лалев – президент на Баскетболен клуб „Чавдар“ Троян, специално за предаването за “Двоен Дрибъл”.

Пред сградата на Община Троян, ще бъдат разположени две игрища с официалната настилка за 3х3 баскетбол, където всички баскет фенчета ще покажат уменията си с баскетболната топка.

Турнирът се състоя по официалните правила на FIBA3x3 за 3х3 баскетбол и ще бъде за следите възрасти: момчета до 12 години; момчета до 15 години; момчета до 18 години и възрастова група 18+

Да припомним, че през месец юни 2019-та Троян стана баскетболна столица и събра  32 отбора  и всички фенове на 3х3Streeball. Тогава победители при момчетата до 12 и 15 години бяха троянски отбори , а до 18 – отборът на БК ”Етър-49” Велико Търново.

При мъжете троянският Чавдар се представи много достойно, въпреки че не игра на финал. Дъждът разгони всички и полуфиналните и финалната среща се игра в в спортната зала.

На терена пред Община Троян видяхме доста звезди в българския баскетбол да демонстрират своите умения.

За втори път „Очакваме с нетърпение и 3х3 турнира в Троян, на който съм сигурен, че ще има доста деца. На 6-ти септември на площада ще има много баскетбол, награди и музика. Призовавам да заповядат всички любители на играта с оранжевата топка“ – завърши Лалев.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button