Биатлонистът Владимир Илиев: Без ваксина няма олимпиада

Биатлонистът Владимир Илиев, лидерът на мъжкия национален отбор по биатлон разкри пред Огнян Георгиев и предаването „Спортна джунгла“ , че домакините от Китай няма да допускат неваксинирани спортисти на зимната олимпиада в Пекин. Най-големият спортен форум ще се проведе през февруари. В световният вицешампион за 2019-а година е на лагер в Германия заедно с останалите национали.

„Ще направим ваксинацията, когато се завърнем. Първата доза е в неделя. Другата ще е след четири седмици – потвърди в интервю за youtube канала Спортната Джунгла Владимир Илиев. – Непрекъснато правим тестове при пътувания. Като гледам нещата в Европа, доста голям процент от хората са ваксинирани. Времето, в което неваксинираните хора ще могат да излизат от вкъщи, приключва скоро. Започват да поставят ограничения за тях. Ние приехме решението, въпреки че повечето от нас не са за ваксинирането. Наскоро Международния съюз по Биатлон имаше конгрес. Казаха, че за олимпиадата няма да допускат неваксинирани хора в Китай. Това е условието. За състезанията от Световната купа все още може и да не си ваксиниран. Но подлежиш на тест всеки 72 часа. При всяко пристигане и отпътуване непрекъснат трябва да си проверен.“

С какви амбиции  Владимир Илиев заминава за четвъртата си олимпиада, как преминават тренировките с руските специалисти Александър Касперович и Виталий Норицин и помни ли още кошмара от карантината през миналия сезон, можете да разберете в цялото интервю за Спортната джунгла:

Автор:
Огнян Георгиев
Източник
Спортна джунгла

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button