Дария Йончева и Тачо – златни медалисти

Дария Йончева и Тачо - златни медалисти
Станимир Беломъжев

Дария Йончева и Тачо (Станимир Беломъжев) станаха притежатели на пълен комплект златни медали златни медалисти, съобщават от пресцентъра на клуб  по ориентиране „Хемус“  Троян.

На 17, 18 и 19 септември в околностите на гр. Попово се проведе Международно състезание по коло-ориентиране  WRE купа „Попово“ и „Щръклево“. Тези състезания са свързани с превоз на колелета и са финансово скъпи за клуб  по ориентиране „Хемус“  Троян (СКО) ,  затова отборът  участва само с по-големите си състезатели.

Тренировките  се провеждаха  с колелета всекидневно –  40-50 дни и се представихме чудесно. Над всички бе класирането на Дария Йончева. Троянските представители Станимир Беломъжев –  Тачо (Ски клуб „Хемус“ ) и едно момиче от Габрово, които имаха голяма преднина  и дублираха златните си постижения от трите дни в Попово, област Търговище.

проведоха се три старта, като финалът за купа “Попово” на стадиона в с. Зараево –  средна дистанция в първия ден и тежка дълга дистанция в събота. През неделния ден  бе стартът за купа “Щръклево” по улиците на града.

Безспорен победител и в трите дистанции – средна, дълга и спринт е известният троянски спортист Станимир Беломъжев от (СКИ „Хемус“).

Дария – изключително талантлива, с чудесни качества и интелект от много време доминира във своята група. Другите момичета също бяха на висота. Пламена с второ и трето място, Християна с второ и Илияна  Илиева с трето място. Въобще бяха чудесни.

В синхрон с малките бе и ветеранката Емилия Михайлова с две първи и едно второ място.

До следващите успехи!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button