Доброволци посетиха в областната администрация

Доброволци посетиха и  разпространиха в областната администрация информационни материали по повод Световния ден за сиуцидопревенции

По повод 10 септември – Световен ден за суицидопревенции, младежи от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ – Ловеч, разпространиха в областната администрация днес информационни материали. Виктор Николаев и Александра Иванова раздадоха книжки „Какво да предприема при депресия и тревожност“ и „Профилактика на самоубийствата“.
Инициативата е на Регионалната здравна инспекция в Ловеч. Целта е постигане на информираност на населението по проблема „самоубийство“ и преодоляване на предразсъдъка, че суицидните действия са резултат на психични заболявания.
В кампанията се включват и доброволците на Сдружение „Екомисия – 21 век“ и БЧК – Ловеч. Ще се организират индивидуални консултации и срещи разговори с психолог в пенсионерските клубове в Ловеч, Троян и Тетевен. Освен в държавната администрация информационни материали ще бъдат предоставени и в центрове за обществена подкрепа и защитени жилища в Ловеч, Троян и Тетевен.
Според данни на СЗО общият брой на починалите от суициди приближава милион годишно.  Доброволци посетиха в областната администрация

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button