Керамичката Ралица Йовкова е участник във „Фермата“

Керамичката Ралица Йовкова от град Троян е 4-то поколение керамик от рода Йовкови. Тя заедно с още 9 жени и 12 мъже в продължение на няколко месеца  в риалити предаването на БТВ –  „Фермата“ 7 ще направят всичко по силите си, за да вдъхнат живот на изоставения възрожденски манастир „Свети Архангел Михаил“ в село Шума и заедно да съградят работещо стопанство, което да изхранва монасите. Шумският манастир не е сред най-известните в района на Годеч, но историята му е любопитна. Намира в землището на село Шума, скътан в подножието на планината Чепън, в непосредствена близост до село Лопушна и затова честно е наричан и Лопушански.Керамичката Ралица Йовкова е участник във "Фермата"

Дългоочакваният седми сезон на „Фермата“ започна на 11 септември по bTV с благородна мисия, която ще докосне дълбоко зрителите и ще им припомни непреходните български ценности, традиции и духовност. След шест успешни издания най-позитивното телевизионно риалити се завръща под мотото „Време за пробуждане“ и поставя на участниците най-значимата им и възвишена кауза до този момент.

„Победителят в първата битка ще спи в къщата на шампионите. Класиралият се втори ще нощува в колибата, а останалият трети всяка вечер ще си ляга под навеса, на твърдата земя“, обясниха водещите и продуценти на най-позитивното риалити Иван и Андрей и дадоха  старт на битките.Керамичката Ралица Йовкова е участник във "Фермата"

Ралица се раздаде на макс в играта „Сечене на ритловицата“.  След старта –  тя, Анастасия и Мартина –   спринтираха през трасето и басейн, взеха по един чук и се върнаха до старта отново през басейна. След забиването на  пирон с чука  в талп, започнаха да секат   ритловица, която бе поставена на дървено магаре.  Йовкова бе скромна в изказванията си  и тръгна с ясна стратегия и с много опит успя да разполови дървото. Тя демонстрира своите умения и  на плувкиня.  „Никаква работа не ме плаши – нито домакинска, нито селскостопанска. Умея да готвя, меся, чистя, добър градинар съм.“, казва тя. Ралица  и спечели първото място. Наградата бе, че тя  спи в къщата!Керамичката Ралица Йовкова е участник във "Фермата"
Керамичката от Троян  е избрана  на кастинг от стотици кандидати, каза Иван. Тя е  жена със самочувствие, лъчезарна, цветна и е перфектният пример за съчетанието между старото и новото. Тя живее сама със своите дъщери – 16-годишни близначки. Те ще са 5-то поколение керамици в рода.

Тази вечер очаквайте да видим как Ралица Йовкова демонстрира своите умения като керамик пред своите конкуренти от Фермата“

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button