Криминална хроника за община Троян

Криминална хроника за община Троян за периода 04.09 – 06.09.-2021 г. от ОД  МВР Ловеч.

През почивните дни служители на Районно управление (РУ) Троян са извършили проверка на Ловно – рибарска дружинка (ЛРД) -Врабево, с цел контрол по прилагане на Закон за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия и Закон за лова и опазване на дивеча. Проверени са 10 участници в ловен излет, а 8 от тях са изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол, като не се констатирани нарушения на ЗОБВВПИ, ЗЛОД и ППЗЛОД.

На 04 септември около 02:00 ч. в град Априлци, 29-годишен от Плевен при управление на лек автомобил «Опел» е загубил контрол над превозното средство и е ударил паркиран на улицата лек автомобил «Тойота».

От своя страна Тойота-та със задната си част блъска паркиран лек автомобил «Мерцедес», а « Опела» преминава през оградна мрежа, навлиза в двора на частен дом и спира след удар в тераса. При инцидента е пострадал водачът, който е откаран в болница за преглед и лечение с травми на главата. Работата по случая продължават служителите на РУ Троян.

Криминална хроника за Троян  завършва с изземване на незаконно оръжие в Априлци

26 малокалибрени боеприпаси от 22 калибър са иззели служители на РУ Троян от имот в Априлци, в хода на специализирана операция. Къщата е обитавана от 47-годишен мъж, който не е представил изискуемите по закон документи за съхранение и притежание на боеприпаси.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button