Литературен клуб „Орфей“ представи книгата „Магнитна връзка“

Литературен клуб „Орфей“ към НЧ“Наука-1870″- гр. Троян, с ръководител Лина Борджиева представи книгата „Магнитна връзка“ на поетесата, родена в гр. Угърчин – Добрина Симова.
Нейното творчество бе представено от `членове на клуба  –  Давид Костадинов, Сияна Цековска и Георги Петров.Литературен клуб "Орфей" представи книгата "Магнитна връзка"
Самата Добрина Симова разказа за себе си и прочете свои творби
Вечерта приключи с литературно четене на произведения от учениците от Литературен клуб „Орфей“ .
Авторката дари свои книги на библиотеката към към НЧ“Наука-1870″- гр. Троян и благодари на  Станка Марешка за прекрасната зала „Форум“ и на Марин Цочев за съдействието!

„Благодаря и на всички любители на любовната лирика, /приятелката ми от МГ-Ловеч, Лили, Ваня и семейство Боеви от доброто старо време и др./, които уважиха събитието, без да се страхуват от ковид-опасностите и от мрачния дъждовен ден! Така поезията не бе оставена самотна и разплакана зад вратата…”, сподели за финал на прекрасното представяне

Добрина Симова е родена в гр. Угърчин област Ловешка. Завършила е основно образование в родния си град, МГ “Юрий Гагарин ”в гр.Ловеч и Българска филология във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий” във В. Търново, магистърска степен. Защитила е Дипломна работа по съветска литература за поезията на Бела Ахмадулина. Живяла в Плевен, Велико Търново и сега се е установила в София.

Работила е като учител по БЕЛ и журналист във вестниците: ”Борба, ”Септемврийска победа”, “Полемика”, сп.”Дружба”. Била е нещатен кореспондент на в. ”Българска армия” и др.
Първото й публикувано стихотворение е “Песъчинка” във в.”Заря…” бр.43 от 10.04.1976г. гр.Ловеч, а първите кратки хумористични материали – във в.”Учителско дело”, бр.30 от 24.08.1976 г. и в.”Студентска трибуна”, бр.37 от 09.06.1981 г. Тя пише стихове, очеркови скици, проблемни кореспонденции, афоризми, епиграми, фейлетони, SMS поезия, апеви/поезия/, хайку и др.

Автор е на 12 книги и е рецензент към списания

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button