Милена Тодорова за пробива в световния биатлон

Милена Тодорова за пробива в световния биатлон, олимпиадата в Пекин и руските треньори. Тя мечтае да достигне върховете на Дафовска.

Биатлонистката Милена Тодорова: Мечтаем за върховете на златното поколение.

Най-добрата българска биатлонистка Милена Тодорова призна, че с останалите момичета от националния отбор мечтаят да достигнат върховете на Златното поколение. 23-годишната троянка е родена 22 дни преди Екатерина Дафовска да стане олимпийска шампионка в Нагано. Тодорова ще дебютира на най-големия спортен форум в Пекин през февруари.

„Всеки спортист мечтае за олимпиада. Гледам да не го мисля като нещо по-специфично, за да не ми повлияе напрежението и очакванията – сподели в интервю за youtube канала Спортната джунгла Милена Тодорова. – Това е голямо състезание. Всички елитни спортисти се готвят за тези стартове. Надявам се, че ще съм в най-добрата форма и да покажа най-добрия резултат. Важно е да съм спокойна психически.“

Какъв план за своето развитие е заложила Милена Тодорова, как се отразява работата с новите руски треньори и какви промени в екипировката направи, вижте в цялото интервю с талантливата биатлонистка за „Спортната джунгла“.

Момичето от Троян демонстрира своя талант с три медала от световното първенство по биатлон за девойки през 2020 г. Още на следващия сезон тя показа, че има място сред най-добрите при жените.

Лидерката на българския тим се готви за първо участие на зимна олимпиада, а в специално интервю за Спортната джунгла тя ще разкаже как преминава подготовката за най-важната състезателна година в нейната досегашна кариера.
– Поставя ли си цели за новия сезон
– Какви промени направи в екипировката
– Как отдъхна през лятото
– Как прие осмото място в спринта от Световната купа, с което приключи миналия сезон

Чуйте в интервюто с Милена, взето от Огнян Георгиев в канала „Спортна джунгла“
Милена Тодорова за пробива в световния Биатлон, олимпиадата в Пекин и руските треньори.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button