Организирано обучение на педагози се проведе в Троян

Организирано обучение на  петдесет директори, детски и ресурсни учители, педагози и психолози се проведе в Информационно –културния център – Троян на 03.09.2021 г. Организатори бяха   Центъра за развитие на човешките ресурси  при любезното домакинство на Община Троян. Организирано обучение на педагози се проведе в Троян

Образователното събитие, част от План за изпълнение на Стратегията за развитие на образованието за община Троян (2021-2024 г.), приет от ОбС- Троян през месец май тази година, имаше за цел да представи на практика eTwinning портала и неговите инструменти и програмата “Еразъм+”, като възможности за повишаване на квалификацията и споделяне добри практики.

Организирано обучение на педагози се проведе в Троян
Валентина Маринова – учител в СУ „Васил Левски“ Троян

В хода на обучението бяха представени и Информационно – комуникационни технологии  (ИКТ) , приложими в проектно – обучение на деца от детската градина, бе споделен опит от работа по международни проекти от двамата лектори – д.и.н. Евгения Миховска и Валентина Маринова, учител от СУ „Васил Левски“ – Троян – единствените eTwinning посланици в сферата на предучилищното образование за България към Центъра за развитие на човешките ресурси. „Реализирането на проекти не е лесно, но носи огромно удовлетворение, когато фокусът на предвидените дейности е ползата за децата“, сподели  Миховска.Образователното събитие, част от План за изпълнение на Стратегията за развитие на образованието за община Троян (2021-2024 г.), приет от ОбС- Троян през месец май тази година, имаше за цел да представи на практика eTwinning портала и неговите инструменти и програмата “Еразъм+”, като възможности за повишаване на квалификацията и споделяне добри практики.

Вярваме, че чрез работата с международните платформи за образование не само ще бъдат усъвършенствани дигиталните умения на учителите, но и ще почерпят опит и вдъхновение за образователни иновации, приложими за нашия град.

Източник
Община Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button