Отменя се фестивалът на сливата, ще има улица на занаятите

Културният и спортен живот в общината продължава

Отменя се Българският фестивал на сливата (24.09 – 26 .09.2021 г.) –  така очакван от много гости и жители  на Троян.Отменя се фестивалът на сливата, ще има улица на занаятите

Това е решено след провеждане на вчерашното заседание на Общинския кризисен щаб. След  изслушване информациите от управителите на лечебните заведения за хода на заболеваемостта се е взело това решение.

От Общинска администрация също считат, че болницитe и филиала на “Спешна помощ” имат нужната готовност за прием на пациенти с COVID. Продължават да търсим решения за разширяване на броя на интензивните легла, извън тези в общинската болница.

Културният и спортен живот в общината продължава в рамките на ограниченията, наложени със заповедта на Министъра на здравеопазването. За съжаление сме длъжни да отменим така чакания от троянци и гостите ни и старателно готвен Фестивал на сливата.

Отменя се фестивалът , но  „с желание да подкрепим местния бизнес, който вложи време и средства за подготовка, ще организираме Улица на занаятите за фирмите, работещи на територията на общината при спазване на всички противоепидемични мерки. Улица ще има и пред Националното изложение в Орешак.“, написа кметът на община Троян Донка Михайлова.Отменя се фестивалът на сливата, ще има улица на занаятите

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button