Първи мач и първо равенство за “Балкан” Орешак

"Чавдар" Троян - без мъжки отбор

Първи мач  и  първо равенство за “Балкан” Орешак в двубоя с „Изгрев „Ябланица в Областна група Ловеч 2020/21(ОГ).
В групата тази година са 6 отбора, но два от тях няма да участват – троянският мъжки отбор ”Чавдар” и “Априлци 2021 ” от едноименната община. Новият тим е “Балкан” –  Орешак с треньор Филип Филипов и зам.-треньор Андрей Андреев.

Първи мач и първо равенство за “Балкан” Орешак
Сираков в атака

В събота на 05.09.2021г. мъжете от “Балкан” изиграха първата си среща с „Изгрев 2013″ (Ябланица) като домакини на стадион “Чавдар” в Троян.

Крайният резултат е 1:1, който точно пасва на равностойната игра на терена.

Първото полувреме започна проучвателно и доста тегаво за всички. Неточни пасове, незавършени голови атаки, груба игра.
Защитата на възпитаниците на играещия треньор Филип Филипов  много плахо тръгваха към атака. Футболистите от Ябланица бяха по-напористи към нашата врата и това донесе желания резултат.
Още в първите минути на второто полувреме вкараха гол във вратата на ”Балкан”. Това сякаш малко стресна орешачени и  те тръгнаха по-смело. С по-добри комбинации успяха да изненадват вратаря на противника, но малшанса си изигра ролята – греда и др.
Мартин Сираков (6) – бивш играч в мъжкия отбор на “Чавдар” след разбъркване пред вратата на „Изгрев“ изравни резултата.
Последваха нови атаки и контраатаки към двете врати, но не се стигна до гол.

Първи мач и първо равенство за “Балкан” Орешак
Преслав Кулеков- президентът на клуба – игра през второто полувреме

Грубата игра и нарушенията накъсваха играта. Още през първото полувреме №14 от Ябланица получи жълт картон за грубо влизане срещу противник. Предупреждения имаше и към футболист на ‘Балкан“.

„Ябланица“ и „Балкан“ имаха своите положения. Шансът за победа бе голям, но в крайна сметка и мъжете на двата отбора дадоха всичко от себе си и в крайна сметка равенството бе плода на равностойната игра на футболистите.  Първият дебютен мач на “Балкан“ Орешак приключи с равенство
В мача срещу Ябланица играха вратарят Ангел Калев (12), защитниците – Ангел Маринов, Ивайло Мачев, Пламен Петков и Делян Станевски. Халфове бяха Мартин Иванов, Даниел Маринов, Деян Иванов и Ивайло Камарашки. Нападателите бяха играещият треньор  Филип Филипов (13) и Христо Гуевски (8), Мартин Сираков (6) – голмайстора
Бяха направени две смени с Николай Николов и Преслав Кулеков – президентът на новосформирания частен футболен клуб “Балкан”Бисер Стефанов и Андрей Андреев – помощник-треньор бяха на резервната скамейка.

Първи мач и първо равенство за “Балкан” Орешак
Филип Филипов изпълнява ъглов удар

След мача треньорът Филип Филипов сподели, че мачът можеше да завърши и по-добре и  благодари на момчетата. Надява се  в следващия мач да победят, да имат подкрепа от публиката. Ще поработят на това, на което са сгрешили . Все пак имат  5-6 тренировки. Той пожела успех на футболистите занапред.

Преслав Кулеков – президентът на „Балкан“ представи отбора и треньора. Поясни, че те играят за удоволствие. Започнали от футбол на малки вратички и  на майтап решили да сформират отбора. Засега са временни членове на Българския футболен съюз. Работят по лицензирането  на клуба. Също така във футболния клуб тренират и 35 деца.

„Нашият треньор (Филипов) е лицензиран към БФС. Завършил е в националната спортна академия (НСА) за треньор и му дава право да работи на по-високо ниво. Също така е завършил  педагогика във Великотърновския университет, преподавател е по спортна методика. Отделно има изкаран курс към БФС.“ 

„В АОФГ – дали си първи или последен е е все едно. Тук е важен социалният момент. Публиката да се забавлява и да запалим децата да се занимават със спорт. Нямаме никакви болни амбиции да ставаме шампиони в групата, защото там ще вземем един тенекиен медал и догодина – пак отначало. Ние нямаме намерение да играем на по-високи нива. важно е спортния и социален елемент.“, поясни Кулеков.

„Балкан“ Орешак  има къде да тренират – в старата детска градина на селото. Извършени са подобрения – валиране на терена, запълване на дупки. Там те извършват тренировъчната дейност. Децата тренират в училищния двор на ОУ „Васил Левски“.

Вторият представител на община Троян – “Чавдар” трябваше да играе с “Озрен” (Голям извор). Поради липса на играчи в тима, мачът не се състоя. Няма да се състоят и следващите мачове. Потърсихме за информация президентът на футболен клуб “Чавдар” Димитър Колев и треньора Боян Иванов.
И двамата са категорични, че желание има – кандидати няма. Част от отбора са вече в “Балкан”, други ще се занимават само с мини футбол. И както каза Иванов – всяко начало има и край.
Колев бе  по-оптимистично настроен и сподели, че в момента се акцентира на детско-юношеската школа. В момента тренират деца в 5 възрастови групи, като има 2 женски тима. Надяват се това да са потенциални футболисти за “Чавдар”.

На 11 септември 2021 г., събота, 17:00 ч, първенецът за 2021/2021 година – “Озрен” (Голям извор) ще посрещне “Балкан” (Орешак).

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button