Поетична вечер на г-жа Мария Църовска

Поетична вечер на г-жа Мария Църовска посветена на нейната първа стихосбирка се състоя в Информационно – културен център Троян на 14.09.2021 г.Поетична вечер на г-жа Мария Църовска
Противоепидемичните мерки попречиха на всички приятели и почитатели на г-жа Църовска да присъстват на поетичната й  вечер,
Елегантната книга „Посвещавам ти… своите 25“ включва 25 стихотворения на учителката по български език и литература в нашето училище г-жа Мария Църовска. Илюстрациите са дело на нейната дъщеря Йоана, която също е учила в нашето училище.
Издател е престижното софийско издателство „Захари Стоянов“, а редактор е лично главният редактор на издателството г-н Иван Гранитски.
В словото си г-н Гранитски не само сподели вълнението си от работата по книгата, но и поздрави този нетрадиционен екип – майка и дъщеря – за невероятната идея и за „прелестното“ (по неговите думи) изпълнение на проекта.
Стиховете, прочетени от авторката, се редуваха с изпълнения на Дует „Фантазия“ – Амория Маркова и Мариета Куцарова.
Цветя на двете авторки – автор и илюстратор – поднесоха колегите на г-жа Църовска от училище, както и кметът на общината г-жа Михайлова. Красива орхидея изпрати и г-жа Соня Недкова, старши експерт от Регионалното управление на образованието Ловеч.
Освен стихосбирките, гостите можаха да си купят и оригиналните илюстрации към книгата. Събраните средства ще бъдат предоставени на СУ „Васил Левски“ – Троян за подпомагане на едно талантливо троянско дете.
Успех, г-жо Църовска! Благодарим от сърце за възможността да се докоснем до вълшебния свят на изкуството!
Благодарим и за примера – стори добро!

Свързани статии
Поетична вечер на г-жа Мария Църовска
Колегите

Поетична вечер на г-жа Мария Църовска – видео

Източник
по материали на СУ "Васил Левски" Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button