Предлагат Александър Николов да бъде награден посмъртно

Предлагат Александър Николов  Христов (бат Сашо) да бъде удостоен с „Почетна значка  – Троян“  –  посмъртно. Това предложение идва от от групата на общинските съветници на  Местна коалиция  „Глас народен“ и инициативен комитет от спортни  деятели, футболния клуб „Чавдар“ Троян, граждани и др,

Това разбираме от проекта на дневен ред за редовната сесия на Общински съвет Троян на 30.09.2021 г. от 13:00 часа в салона на община Троян.

Изминаха 9 месеца от мига , в който научихме, че малко след като  навърши 80 години бат Сашо почина. Той не успя да победи коварния COVID-19 и след кратко боледуване той е почина.

Александър Николов Христов е роден на 01.12.1940 год, починал на 04.01.2021 г

Доайенът на футбола в Троян. Преминал през няколко футболни школи. Радвал се е на победите на любимият отбор в златния период на троянския футбол от 08.01.1962 година  до смъртта си.. Влюбен в Троянския Балкан.

През неговата школа са минали мнозина футболисти, които и досега си спомнят неговите съвети.

През месец декември 2020 г. в деня на 80-годишния си юбилей, бат Сашо бе най-щастливият човек на земята. В много тесен кръг от приятели той получи благодарствен адрес от Община Троян, подаръци от любимите си възпитанички и възпитаници.

На стадион „Чавдар“ Троян  на  Богоявление, (06.01.) се бяха събрали бивши и настоящи футболисти, деятели, общественици и фенове за да си вземат последно сбогом с легендата на „Чавдар“ Троян и българския футбол Александър Николов Христов (бат Сашо).

За последно футболистът, който остана верен на футбола и спорта в Троян, направи последната си обиколка на любимия стадион. Това бе и неговото предсмъртно желание, което бе предадено от съпругата му Марияна.

Последно сбогом с бат Сашо

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button