Проведена е полицейска операция в Троян

Проведена е специализирана полицейска операция в  на територията на община Троян в периода от 17 до 19 септември.

Служителите на местното районно управление (РУ МВР) са извършили проверка на 71 МПС и 78 лица, като за установени нарушения са съставили 12 акта и 17 глоби с фиш.

Полицейските служители са констатирали и 57 нарушения на скоростните режими и са връчили 16 електронни фиша на водачи и пътници.

От Районна дирекция на  ПБЗН-Ловеч (РДПБЗН) съобщават, че след разразилата се вчера буря   са получени общо 12 сигнала  – за общините Ловеч и Троян, като повечето от тях са свързани с отстраняването на паднали дървета и надвиснали предмети от сгради. Няма пострадали хора.

На 17 септември около 19.40ч. на ул.«Княз Имеретински» в Ловеч, 41-годишна жена при управление на лек автомобил и движение на заден ход е блъснала 82-годишна пешеходка. Потърпевшата е получила охлузни рани и е откарана за преглед във ФСМП-Ловеч. Пробата за алкохол на водачката е отрицателна, съставен й е акт за нарушение на ЗДВП.

24-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като в първите минути на днешния ден е установен да управлява лек автомобил по ул. «Сливница» в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.67 промила. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button