Създаването на общ бранд на биосферния парк „Централен Балкан“

Създаването на система от критерии за отличаване на производители и доставчици на продукти и услуги, развиващи своята дейност на територията на Биосферен парк „Централен Балкан“ ще бъде обсъдено на поредица от работни срещи в градовете Севлиево, Троян и Карлово.

В Троян -21 септември 2021 г., 14:00 часа, ресторант „България“.

Целта е да бъде подкрепено местното предприемачество, като бъдат отличени производители на храни и напитки, местни занаятчии и артисти, къщи за гости и други доставчици на туристически услуги, съобщават от пресцентъра на Община Троян.
Тематичните срещи са част от дейностите по проект „Създаване на цялостен бранд на Биосферен парк „Централен Балкан“, финансиран чрез Програмата за участие на ЮНЕСКО. На 20 септември е срещата в Севлиево, на следващия ден в Троян, а на 23 септември в Карлово.
На тях детайлно ще бъдат обсъдени ползите от създаването на общ бранд на биосферния парк, както и механизмите за неговото присъждане с цел насърчаване развитието на устойчиви практики за опазване на природното и културно наследство в региона.
Поканени за участие в отворената дискусия са всички заинтересовани страни, развиващи дейност на територията на общините, попадащи в обхвата на Биосферен парк „Централен Балкан“ – Севлиево, Троян, Павел Баня, Карлово и Антон.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button