Шофьор при маневра удари 14 -годишен велосипедист

Шофьор при маневра  на 26 септември около 19.50ч. в Троян удари велосипедист, съобщават от ОД МВР Ловеч

40-годишен мъж при управление на лек автомобил и извършване на маневра завиване на ляво не е пропуснал и е ударил насрещно движещия се с предимство 14-годишен велосипедист. Пострадалото дете е откарано за преглед в МБАЛ-Троян след което е освободено за домашно лечение. Пробата за алкохол на водача на превозното средство е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че 30-годишен мъж от русенско село е отнел забравена в такси банкова карта и е направил опит да изтегли парична сума от нея. Лицето е задържано за срок до 24 часа и работата по случая продължава.

На 24 септември около 19.05ч. на ПП I-4 км. 61+400, 20- годишен мъж при управление на товарен автомобил с прикачено ремарке е предприел маневра изпреварване и не е пропуснал изпреварващия го лек автомобил «Крайслер», който е напуснал пътното платно и се е ударил в дърво. При инцидента и извършваното изпреварване ремаркето на товарния автомобил е ударило движещия се пред него лек автомобил «Фолксваген». Леко пострадали при пътно-транспортното произшествие са водачът и пътничка от «Крайслера», които са откарани за преглед в болнично заведение. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, а на водачът на товарния автомобил служителите на сектор «Пътна полиция» при ОДМВР-Ловеч са съставили акт за нарушение на ЗДВП.

През почивните дни в РУ Ловеч са образувани две бързи производства за шофиране след употреба на алкохол: срещу 52-годишен, който е установен да управлява лек автомобил в Ловеч с 1,75 промила алкохол в издишания въздух и срещу 27-годишен, който е шофирал в с. Баховица с 1,38 промила алкохол в издишания въздух.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button