Започна гласуването в националния конкурс „Кмет на годината“

Започна гласуването на гражданите  на България в националния конкурс „Кмет на годината“ на 27.09.2021 г., съобщават за Троян експрес.

Бългapcĸитe гpaждaни имaт шaнc дa дaдaт oцeнĸa зa paбoтaтa нa вcичĸи 265* ĸмeтa нa нaceлeни мecтa в cтpaнaтa. Te мoгaт дa глacyвaт пoлoжитeлнo зa cвoя гpaдoнaчaлниĸ, или дa избepaт дpyг, c ĸoeтo дa пocтaвят нeгaтивнa oцeнĸa зa cъcтoяниeтo нa мecтнaтa влacт в cвoeтo нaceлeнo мяcтo.

За девета поредна година гражданите на България ще могат да оценят местната власт. Надпреварата се организира от националната медия Kmeta.bg и безплатния вестник КМЕТА.bg – единствените медии, чието внимание е насочено към работата на всички общини, с над 120 000 служители. Гласуването ще продължи до 13 октомври. Два дни по-късно официално ще бъдат обявени победителите в „Кмет на годината“. Кметовете са номинирани в 7 категории.
– Гласуването е свободно за всички, които имат достъп до интернет и са навършили 18 години. Общините са разделени на големи, средни и малки според последните данни, предоставени от Националния статистически институт. Тази година ще има и специална награда от Economic.bg за инвестиция.
–  През годините конкурсът “Кмет на годината” се превърна във важен мост между местната власт, институциите в страната и гражданите. Превърна се в средище на идеи за промяна на жизнената среда на всеки един български гражданин. Конкурсът вече е една неформална мрежа от местни институции, която позволява на градовете да обменят добри практики, да показват това, което са направили, и да разказват за своите предимства и постижения.
– Ето ги и категориите:
Кмет на годината, Кмет на гражданите, Smart City, Спорт и младежки инициативи, Градска среда, Туризъм и култура,
Зелена община.
– ВАЖНО! След избор на предпочитан кмет и избрана/и категория/и трябва да потвърдите своя глас с валиден e-mail адрес и линк, който ще получите на него.

Гласувайте тук: https://kmetnagodinata.bg/bg

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button